Externe 4tallen competitie

In de competitie spelen slechts 6 Mijnstreek teams mee, 3 in de hoofdklasse en 3 in de eerste klasse. De hoofdklasse bestaat uit 2 groepen van 7 teams en de eerste klasse een groep van 7 en een groep van 6. Avond twee leverde toch een paar mooie resultaten op; als je tenminste voor BC de Mijnstreek bent.

Hoofdklasse, 22 januari.

Mijnstreek 1 (Hans van Aernsbergen met Emile Jeurissen en Fred Ermers met Theo van der Putten) had vrijaf en mocht 12 VP's aan het totaal toevoegen; ze blijven daarmee tweede totaal.

Mijnstreek 2 (Elly en Henk Rhebergen met Hans Boer en Ed Philipsen) had ook al vrijaf en ook zij voegen 12 VP's aan het totaal toe. Mijnstreek 3 (Math Crombag met Frans Ausems en Mark van Dijk met Jos Muller) speelde wel; zij maakten gehakt van Exodes 1; het werd de volle buit, 20-0. Ze staan nu op plek 3 en haken aan bij Mijnstreek 2 en VM1

Eerste klasse, 22 januari.

Mijnstreek 4 (Paul Hinssen en Dollie Degenkamp met Arie van Rooijen en Sjef Ramaekers) staat weer met beide benen op de grond. BC Servaes 3 was een maatje te groot, het werd 3,49 - 16,51. Ze zakken naar de derde plaats. Mijnstreek 5 (Elly Adams en Yvonne Bijsmans met Helena Werker en Karin Goevaers) moest aantreden tegen VM6 en zij deden het beter. De volle 20 VP's konden mee naar huis en daarmee verstevigen ze tevens de koppositie. Mijnstreek 6 (Lian van den Broek en Annie Wijnen met Joop Brasse en Kees van der Horst) boekte een kleine overwinning, het werd 10,99 - 9,01 tegen Geleen 1.

Voorlopige conclusie: Onze teams doen nog steeds mee.


Clubavond 21 januari.

We speelden deze avond in 2 groepen van 14 paren en een beginnersgroep van 9 paren.

A-groep.

In de A-groep waren Onko Jan Gelling en Rob van Wel weer terug van weggeweest en ze pakten meteen de draad weer op. Met 63,19% werden ze met afstand eerste. Elly van de Haar en Jan Habets scoren 59,72% en dat betekent de tweede plaats. Op Plek drie vinden we John Herstein en Louis Thijssen terug met 55,56%. Fred Ermers en Theo van der Putten hadden een avondje vrijaf van de 4tallen competitie en zij kwamen op plek vier tot een score van 54,17%. Frans Ausems en Math Crombag vinden we met 51,39% op de vijfde plek.

B-groep.

In de B-groep zien we vrolijke gezichten bij Ton van den Broek en Henri Giesen, ze worden eerste met 59,27%. Hoewel ik er meteen aan moet toevoegen dat Ton en Henri altijd vrolijk kijken na afloop, ongeacht de score. Een goede tweede zijn Monique Bovens en Anita Meys met 58,33%; ze komen net iets tekort voor plek 1. Derde worden Fran en John Dolmans met 55,80%, ook een mooie prestatie. Ella Deusing en Rob van Geenen worden vierde met 54,34%. En iemand attendeerde me er op dat de plaatsen 2 t/m 4 door oud cursisten werden ingenomen, waarvan acte. De vijfde plaats is voor Lian van den Broek en met 52,95%.

De beginnersgroep.

In de beginnersgroep waren we dit keer met 9 paren. Elly Nieuwenhuis speelde deze keer weer met vaste partner Martien Conjaerts en dat deden ze niet verkeerd; met 65,07% worden ze eerste. Mieke Bouwman en Rinus Koppers worden tweede met 57,85% waarmee ze Anneke Blokzijl (gelukkig geen ernstige gevolgen van de ingezakte stoel) en Harry Storcken voorbleven. Anneke en Harry kwamen tot een score van 52,29%. Elly Reumkens en Frist van de Kolk worden vierde met 50,88% en op plek vijf vinden we Marian Bloemen en Bertien Vinders met bijna het gemiddelde.

Uitslagen

Voor details van deze en voorgaande zittingen: klik hier. U komt op een speciale voorziening van de NBB. Klik op de optie "Uitslagen" in het linker menu en vervolgens op de wedstrijd waarvan u de uitslag wilt bekijken. Bij een competitie kunt u de details van een zitting bekijken door op de datum bovenin te klikken. U kun uw persoonlijke scores bekijken door op de namen van uw paar te klikken. Als u nu op een spelnummer klikt, dan krijgt u de spelverdeling te zien met de resultaten van alle deelnemers!! Leuk toch ?

Ook parencompetities en losse ladderwedstrijden die afgelopen zijn kunt u via "uitslagen NBB" bekijken.