A-groep Herfstparencompetitie 10 december.

In de A-groep gaan Harry Dabekaussen en Paul Meys (voor de laatste avond vervangen door Dries Ausems) met nog 1 avond te gaan aan de leiding. De gelegenheidscombinatie kende geen gelukkige avond; ze scoorden ruim 48% en dat was niet voldoende om de eerste plaats vast te houden. Ze eindigen uiteindelijk als tweede. De winnaars van de zitting werden Onko Jan Gelling en Rob van Wel met 58,71%. Daarmee veroveren ze op de valreep de derde plaats in de eindstand. Hans van Aernsbergen en Emile Jeurissen komen net iets te kort; met 58,07% worden ze tweede in de zitting, maar ze komen daarmee wel op plek 1 totaal. Derde in de zitting worden Joop Brasse en Kees van der Horst met 52,01%. Dan duiken we op plek 4 al onder het gemiddelde; Jef Ramaekers en Arie van Rooijen komen tot 49,74%. de vijfde plaats is voor Elly en Henk Rhebergen.
Onderin hebben Elly Adams en Yvonne Bijsmans het niet gered en dat geldt ook voor Nellie Voesten en Anne Goltstein. De derde degradant is Hans Boer en Ed Philipsen en dat is een beetje zuur, want dat kwam uitsluiten doordat ze te weinig aanwezig zijn geweest, want ze begonnen als nummer 3 van de rangschikking.

B-groep Herfstparencompetitie 10 december.

In de B-groep is de positie van de koplopers, Natasja Souren en Til Vandeberg, een stuk rianter. Hier gaat het alleen nog om de plaatsen twee en drie. In de B groep gaat de winst in de zitting naar de gelegenheidscombinatie Marie Jose Kleintjens en Helena Werker met 56,83%. Annelien en Lucien Smets worden met 55,78% tweede. En dat is maar een "neuslengte" meer dan nummer drie, Peter Bovens en Hans Versteijnen; zij komen tot 55,76%. Plaats vier is met 54,67% voor Jan Bakx en Ger Spijkers en daarmee gaan ze in de totaalstand naar de derde plaats. Angelique Hinssen en Marjan Specker worden vijfde in de zitting met 53,04%.
Natasja Souren en Til Vandeberg worden zoals verwacht eerste totaal, ze konden zich een mindere score veroorloven deze laatste avond. En op de tweede plaats vinden we Paul Hinssen en May Hol terug. We zien ze allemaal terug in de A-groep.

Beginnersgroep 10 december.

Bij de beginnersgroep gaat de winst van de laatste zitting naar Elly Nieuwenhuis en Martien Conjaerts met 59,82% en dat is tevens voldoende om een plekje te stijgen in de totaalstand; ze eindigen als tweede. Rebecca Eggels en Henk Geilen scoren 56,25% en dat is voldoende voor de tweede plaats in de zitting. Eva Jansen en Jacques Pasmans worden met 53,57% derde. Elly Reumkens en Frits van de Kolk scoren als nummer vier 52,23% en dat is genoeg om hun eerste plaats totaal vast te houden. Brigitte Grootjans en Marie Jose Kelleners worden met 50,89% vierde en met precies 50% is de vijfde plaats voor Mieke Bouwman en Rinus Koppers. Marijke en Harry Logister hadden een mindere avond; zij zakken een plekje en staan nu derde in de totaalstand.

Uitslagen

Voor details van deze en voorgaande zittingen: klik hier. U komt op een speciale voorziening van de NBB. Klik op de optie "Uitslagen" in het linker menu en vervolgens op de wedstrijd waarvan u de uitslag wilt bekijken. Bij een competitie kunt u de details van een zitting bekijken door op de datum bovenin te klikken. U kun uw persoonlijke scores bekijken door op de namen van uw paar te klikken. Als u nu op een spelnummer klikt, dan krijgt u de spelverdeling te zien met de resultaten van alle deelnemers!! Leuk toch ?

Ook parencompetities en losse ladderwedstrijden die afgelopen zijn kunt u via "uitslagen NBB" bekijken.