Regels voor de interne 4tallen competitie

 1. We spelen 4 avonden.
 2. De eerste 3 avonden worden 2 wedstrijden gespeeld van 12 spellen. Halverwege wordt gewisseld. De indeling zal plaatsvinden conform de Zwitsers formule. De eerste ronde wordt geloot. Daarna speelt 1 tegen 2, 3 tegen 4, etc. met dien verstande dat niet twee keer tegen hetzelfde team kan worden gespeeld. De indeling vanaf ronde 2 geschiedt op basis van de stand van de voorgaande ronde.
 3. We hebben te maken met 13 viertallen. Om de finale avond goed te laten verlopen, gaan we de finale avond met 12 3tallen spelen. Het team dat laatste staat in de rangschikking zal naar de parenlijn worden overgeheveld.
 4. De laatste avond spelen we een finale avond.
 5. We spelen de finale avond in kleine groepen. Nummers 1 t/m 4 vormen een groep waarin bepaald wordt wie zich winnaar mag noemen van de interne 4tallencompetitie. De nummers 5 t/m 8 spelen in een groep om de plaatsen 5 t/m 8 en ook de nummers 9 t/m 12 spelen om de plaatsen 9 t/m 12.
 6. Als je in een bepaalde groep speelt, kun je nooit hoger of lager eindigen dan de plaatsen waar je voor speelt.
 7. In al de groepen speelt iedereen tegen iedereen een wedstrijd over 8 spellen. De eerste wedstrijd spelen de nummers 1 tegen 3, en de nummers 2 tegen 4. De tweede wedstrijd speelt nummers 1 tegen nummer 4 en nummer 2 tegen nummer 3 en de laatste wedstrijd speelt nummer 1 tegen nummer 2 en nummer 3 tegen nummer 4. De spellen in een ronde zijn dezelfde voor de teams binnen een groep.
 8. De resultaten uit de voorronde worden gedeeltelijk meegenomen. Hierbij wordt de volgende formule gehanteerd. De verschillen binnen elke groep worden voor de helft meegenomen. Hiertoe wordt een nieuwe beginstand gecreƫerd , waarbij nummer 4 uit de groep met 0 (nul) punten begint. Vervolgens worden de verschillen met de bovenliggende teams voor de helft meegenomen. Een voorbeeld.

  De stand voor de finale is als volgt:
  Team A 99 punten
  Team B 92 punten
  Team C 88 punten
  Team D 82 punten

  De beginstand voor de finale wordt dan als volgt bepaald.
  Team D begint op 0 punten. Het verschil met boven staand team bedroeg 6 punten dat wordt gehalveerd en wordt dus 3 punten. Het verschil met nummer 2 wordt de helft van 10 punten, dus 5 en het verschil met de nummer 1 wordt de helft van 17 punten en dat is 8,5 punten.
  De uitgangspositie aan het begin van de finale wordt dan als volgt:

  Team A heeft 8,5 punten
  Team B heeft 5 punten
  Team C heeft 3 punten
  Team D heeft 0 punten

  Er vindt dus geen afronding plaats.
 9. We gaan ervan uit dat er steeds een team aan de start verschijnt. Daarom stellen we geen beperking aan het opstellen van invallers.
 10. Mocht een team door overmacht toch niet kunnen verschijnen, dan krijgt het een vast aantal van 10 VP.
 11. In zaken waar dit reglement geen uitsluitsel geeft, beslist het bestuur.